sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Extrudat sau Expandat? evident si folie...

Dupa umplerea fundatiilor cu pamant si pietris, este necesara realizarea unei izolatii care sa protejeze placa de parter de frig si umezeala.

In acest sens, peste stratul de pietris, se aseaza o folie de plastic, care sa nu permita trecerea umezelii. Folia are latimi diferite; va trebui sa suprapuneti randurile de folie, nu sa le asezati una langa cealalta; cu cat este mai mare latimea foliei cu atat veti economisi mai mult la suprapuneri; sa nu va asteptati la economii semnificative, folia avand pretul de 4 lei/kg.

Peste aceasta folie, se aseaza un strat izolator de polistiren.
Evident sunt doua tipuri de polistiren:
- unul bun si scump
- unul mai putin bun si ieftin

Alegerea depinde numai de voi...
Polistirenul extrudat este foarte dens si in consecinta rezistent, aproape la fel de rezistent ca o scandura de lemn de rasinoase.
Polistirenul expandat este cel utilizat pentru fatade, si care nu are o rezistenta mare la compresiune. Este posibil in cazul utilizarii polistirenului expandat, ca acesta sa isi piarda proprietatile in timp si sa se faramiteze, situatie in care, stratul de izolatie nu va mai exista.
Acest risc este foarte mic in cazul utilizarii polistirenului extrudat.
De asemenea, in momentul turnarii placii de parter, constructorii vor merge peste acest polistiren, cel extrudat rezistand greutatii, cel expandat, putand rezista, dar de cele mai multe ori de fapt se va crapa.
Un alt aspect este legat de pozarea distantierilor pe cele doua suprafete:
pe extrudat se pozeaza bine si nu intra in polistiren, in timp ce, daca distantierii se pozeaza pe expandat, acesta nu este rezistent si distantierii intra in polistiren, in acest fel distanta dintre armatura si polistiren micsorandu-se in unele locuri.

Diferenta de pret este destul de mare:
expandat - 25 lei / bax
extrudat - 100 lei / bax

In postul urmator: armare placa parter.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.