sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Turnare placa etaj

Turnarea planseului de etaj este similara turnarii planseului de parter, avand in plus cateva elemente noi:
- turnare stalpi
- turnare placi balcoane unde Atentie!! vezi post "realizare scari" referitor la balustrade.

Atentie!! - faceti calculul cubajului cu atentie pentru a nu constata ca nu ti-a ajuns betonul si va trebui sa ceri completare de la statia de betoane care o sa urle ca tine pompa blocata si mai trimite o masina cu 1-2mc pentru turnarea ta si mai mult consuma motorina masina decat profit au ei de la betonul tau.

Atentie!! - sa aveti vibrator si sa fie folosit cum trebuie; in stalpi va trebui introdus nepornit si pornit in stalpi, si apoi ridicat usor dar nu prea lent

Atentie!! - verificati din nou distantierii si armatura

Se face nivelarea betonului dupa turnare cu dreptare, astfel incat sa se obtina o planeitate cat mai buna a suprafetei turnate.

ATENTIE!! - dupa turnare, din 4 in 4 ore si pe caldura mare chiar mai des, placa trebuie udata din abundenta pentru a evita uscarea accelerata si aparitia crapaturilor in beton. FFF IMPORTANT!!!

Dupa turnare aveti la dispozitie 4 zile in care asteptati sa se usuce placa, timp in care o udati in fiecare zi de cate ori este cazul.

ATENTIE!!!
Sa nu uitati sa lasati gauri pentru trecerea tevilor.
Mai introducem un element:
- teava de cornete... pentru cine a suflat cornete
In cazul in care nu ati apelat deja la un electrician, aveti macar grija sa dati gauri in cofrajul de lemn, de dimensiunea unei tevi de suflat cornete si sa introduceti in ele bucati de tevi de cornete, pentru a permite trecerea ulterioara cu cabluri electrice;
ATENTIE!! trebuie sa lasati o astfel de trecere in tavan in fiecare loc in care se va monta o aplica de tavan sau o lustra; de asemenea se va lasa minim o gaura, pe langa un perete pentru a putea face trecerea cu cabluri de la un nivel la altul, urmand a se ramifica ulterior pe nivel din acel punct.

ATENTIE!! precizare cu privire la realizarea instalatiei electrice: FOARTE IMPORTANT, in cazul in care se va tencui tavanul, se va realiza instalatia electrica de iluminare prin sapa de la nivelul superior, coborand firele, deoarece daca se va realiza aparent pe tavanul fiecarui nivel, atunci grosimea tencuielii tavanului va fi foarte mare -> costuri mari, munca multa, consum de material, risc de deteriorare a tencuielii din cauza grosimii (fisuri, crapaturi). In cazul in care se utilizeaza rigips sau tavan fals, este indicat sa se realizeze instalatia pe tavan, nu prin sapa de la urmatorul nivel.

Urmeaza - ridicarea etajului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.