sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Turnare placa parter

Dupa cum am mentionat anterior, cofrajul utilizat
la elevatie este bine sa fie mai inalt ca sa poata fi utilizat si la turnarea placii de parter. Inaltimea placii de parter va fi marcata cu sfoara de trasare si colorant. Betonul se va turna pana la marcajul astfel realizat.

Totul incepe cu negocieri:
- pret pe mc beton
- pret pe ora pompa
- cand sa fie facuta livrarea betonului

Atentie!! - faceti calculul cubajului cu atentie pentru a nu constata ca nu ti-a ajuns betonul si va trebui sa ceri completare de la statia de betoane care o sa urle ca tine pompa blocata si mai trimite o masina cu 1-2mc pentru turnarea ta si mai mult consuma motorina masina decat profit au ei de la betonul tau.

Atentie!! - sa aveti vibrator si sa fie folosit cum trebuie

Atentie!! - verificati din nou distantierii si plasa de armatura

Se incepe cu turnarea scarilor pana la primul nivel, apoi se toarna planseul si se revine la scari pe masura ce se stabilizeaza putin betonul pentru a putea forma prin turnari succesive treptele (care sunt delimitate asa cum mentionam anterior cu scanduri); se continua turnarea pe planseu.
Se face nivelarea betonului cu un dreptar, astfel incat sa se obtina o planeitate cat mai buna a suprafetei turnate.

ATENTIE!! - dupa turnare, din 4 in 4 ore si pe caldura mare chiar mai des, placa trebuie udata din abundenta pentru a evita uscarea accelerata si aparitia crapaturilor in beton. FFF IMPORTANT!!!

Dupa turnare aveti la dispozitie 4 zile in care asteptati sa se usuce placa, timp in care o udati in fiecare zi de cate ori este cazul.

Dupa 2 zile de la turnare puteti decofra atat exteriorul cat si interiorul.
In aceasta perioada, fie pregatiti armatura pentru parter, fie faceti sapaturile pentru caminul de apa, pentru fosa si pentru tevile de scurgere.

Urmeaza - ridicarea parterului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.